nedjelja, 13. siječnja 2013.

LIJEČENJE GROŽĐEM

Liječenje grožđem

Najpoznatiji simbol jeseni, grožđe, izuzetno je ljekovito voće. Terapijom koja uključuje grožđe i vodu, za četiri je sedmice moguće osloboditi organizam svih otrova.

Toksini u ljudskom organizmu posljedica su zagađenosti hrane, vode i zraka, ali i rezultat čovjekovih štetnih navika - pušenja, uzimanja kave, alkohola i ostalih legaliziranih droga. Gomilanje otrovnih kemijskih materija u tijelu štetno utječe na zdravlje i direktno dovodi do pojave raznih bolesti. Utjecaj toksina obuhvaća, osim fizičke, također i mentalnu, te duhovnu sferu ljudskog organizma.
Medicinska istraživanja pokazala su da količina toksina u organizmu, naročito dječjem, direktno utječe na razvoj mentalnih i fizičkih sposobnosti, dok kod odraslih osoba ubrzava degeneraciju stanica - što često dovodi do pojave bolesti kao što su tumor i rak. Međutim, čišćenjem organizma, odnosno odstranjivanjem nagomilanih otrova, moguće je degenerativne procese bitno usporiti.
Prije početka svakog programa čišćenja organizma potrebno je, a to vrijedi i za ovaj koji predlažemo u prvom broju časopisa, konzultirati se sa liječnikom. Anemične osobe, kao i one sa srčanim tegobama, neka se ne uključuju u ovaj program jer, osim specifične ishrane, potrebna je i fizička aktivnost.

Metode čišćenja organizma

1) Trčanje na otvorenom prostoru. Da bi se iz organizma oslobodile nataložene štetne materije, potrebno je pojačati cirkulaciju, kako bi krv mogla prodrijeti dublje u mišićno tkivo. Dužina staze za trčanje postupno se može povećavati, sukladno sa porastom fizičke kondicije. Za početak, 10 min. laganog trčanja sasvim je dovoljno.
2) Budući da trčanje izaziva obilno izlučivanje i oslobađanje toksina putem znojenja, za otprilike pola sata nakon završetka trčanja, potrebno je tijelo istuširati mlakom vodom.
3) Sma prehrana tokom procesa čišćenja organizma ne predstavlja neku posebnu dijetu, i zasniva se na upotrebi svježe hrane, sa dodatkom vitamina i minerala.
Karakteristika pojedinih toksina je da uništavaju vitamine u ljudskom organizmu, što dovodi do snižavanja njihovog sadržaja. To je razlog zbog kojeg kod velikog broja osoba dolazi do manjka vitamina C, zatim vitamina grupe B kompleksa i nijacina.
Na primjer, alkohol sagorijeva vitamin B1, a kada ga potpuno nestane u organizmu, dolazi do tkzv. noćnih mra i delirijum tremensa.
Tijekom ovog procesa čišćenja, u prehranu su uključeni vitamini; A, B kompleks (posebno B1 i nijacin), D, E, kalcij, magnezij i tablete sa multimineralima - prema uputstvima proizvođača o dozvoljenim dnevnim količinama. Posebno je važno uzeti dovoljno nijacina, jer manjak te supstance slabi čovjekovo mentalno zdravlje.
Obzirom da se toksini najviše akumuliraju u mišićnom tkivu, radi bržeg odvijanja procesa njihovog sagorijevanja potrebno je u organizam svakodnevno unesti masnoće u obliku orahovog ulja, soje ili kikirikija.


Spasonosno grožđe
Proces pročišćavanja organizma, posebno u uvjetima u kojima danas živimo, mora biti jednostavan i ne smije biti skup. U zapadnim zemljama, klinike u kojima se vrše takve ili slične metode, od svojih pacijenata traže, za naše pojmove, astronomske svote. Međutim, upoređujući rezultate tih skupih tretmana sa rezultatima dobivenim u sličnim ustanovama siromašnijih zemalja ( Češka, Rusija, Mađarska, Poljska ), istraživalački liječnički tim koji djeluje u okvirima Europske udruge za zdrav život, došao je do zaključka da rezultati liječenja postignuti u navedenim zemljama uopće ne zaostaju za onima postignutim u vrlo skupim klinikama. Što više - pojedinci koji zbog nedostatka novca nisu bili u mogućnosti boraviti u specijaliziranim privatnim ustanovama, a koji su sprovodili proces čišćenja organizma kod kuće i uz nadzor svog liječnika, postigli su jednako dobre rezultate.Proces oslobađanja organizma od toksina trebalo bi sprovoditi 3 - 4 sedmice, jer potpunije čišćenje organizma u kraćem periodu nije moguće. Istraživanja u svezi liječenja gladovanjem, sprovedena u zemljama zapadne Europe i Amerike, pokazala su da do izliječenja uglavnom dolazi između 23. i  26. dana. Međutim, metoda klasičnog gladovanja ( ako se prakticira u dužem periodu ) za većinu ljudi nije primjenjiva, obzirom da je gladovanje potrebno provoditi u specijaliziranom liječničkim ustanovama.

Basil Shackleton, autor knjige  THE GRAPE CURE - A Living Testament , koja je u svemu plod njegovog životnog iskustva, zaista se mogao požaliti na tešku sudbinu u pogledu zdravlja. Djetinjstvo je proveo u Rodeziji gdje je, kupajući se u zaraženoj vodi, zadobio prve bolesti zbog kojih će rano morati na operacijski stol. Zbog teških posljedica zaraze, operiran je još nekoliko puta, a odstranjen mu je i jedan bubreg, te dio jetre. Da stvari budu još gore, Basil je bio sklon duhanu i alkoholu, a kao i većina bolesnih ljudi, nije bio samodiscipliniran.
Da sticajem okolnosti nije došlo do promjene koja je rezultirala pravim čudom, Basil Shackelton okončao bi svoju fizičku egzistenciju na Zemlji već sa četrdesetak godina starosti. Do promjene je došlo kada je Basil počeo raditi na jednoj plantaži grožđa i kada je, vođen unutarnjim impulsima, počeo eksperimentirati sa dijetom, tijekom koje je od hrane uzimao samo grožđe, a od pića vodu.
Prateći efekte na vlastitom organizmu, došao je do zaključka da čovjek može pomoći sm sebi i izliječiti se od svake bolesti, ukoliko je njegov um u takvom stanju da ne ometa tijelo u procesu ozdravljenja.
Eksperimentirajući nekoliko godina, tijekom kojih se njegovo zdravstveno stanje promijenilo na bolje, Basil je razvio program liječenja grožđem u trajanju od četiri sedmice, zasnovan na čišćenju organizma. Program koji je razvio odgovara u potpunosti postavljenim zahtjevima - jednostavan je, nije skup, i traje dovoljno dugo da bi se tijelo potpuno pročistilo od toksina.

Za 28 dana - zdrav organizam

Najveća prednost ove metode je njena jednostavnost. Sve što nam je potrebno je - grožđe i voda za piće. Grožđe mora biti zrelo i slatko, dobre kvalitete. Tijekom čitavog procesa pročišćavanja, nije se potrebno odvajati od svakodnevnih dužnosti, a budući da se uzima relativno mala količina grožđa, prehrana je tijekom ovog procesa znatno jeftinija od one uobičajene.
Kao i za vrijeme klasičnog čišćenja organizma, odnosno liječenja gladovanjem ( sa kojim ova metoda ima dosta sličnosti ), potrebno je svakodnevno piti dovoljno vode. Vodi se ne dodaje ništa a, ako smo u mogućnosti, bolje je piti izvorsku vodu, međutim to nije uvjet. Također, iznimno je važno svakodnevno pražnjenje crijeva. U ovom slučaju dijete sa grožđem, to se odvija na zdrav i prirodan način.
Tijekom četiri sedmice dolazi do potpunog čišćenja krvi u organizmu. Kao rezultat toga, organizam se oslobađa svih vrsta unutarnjih žarišta mogućih bolesti, od kojih Shackleton navodi reumatizam, artritis, čireve na želucu i dvanaestercu, bolesti jetre, kože i krvotoka, kao i migrenu, alkoholizam i mentalnu nestabilnost.
Kako je sm Shackleton rekao -  U pogledu pozitivnog utjecaja na ljudski um, iz vlastitog iskustva mogu potvrditi da mi je 28 dana primjene ove metode predstavljalo najinteresantniji i najdjelotvorniji mentalni trening koji sam uopće sebi mogao i zamisliti .

Tijek procesa čišćenja organizma
Tijekom prvog dana, kada se osjeti glad, pije se voda. Tek se pri kraju dana počinje uzimati grožđe koje je potrebno dobro oprati, najbolje svako zrno posebno.
Slijedećih 27 dana dnevno de pije između 1.5 i 3 lit. vode, ovisno o organizmu. Grožđe se uzima po želji, a uobičajena dnevna količina je između 2 i 3 kg. Poželjno je miješati vrste grožđa i, ako je moguće, davati prednost obojenim sortama.
Vodu nije potrebno piti najmanje jedan sat nakon uzimanja grožđa, i to je jedino pravilo koje treba zapamtiti. U slučaju glavobolje ili sličnih pratećih pojava ovog intenzivnog čišćenja organizma, potrebno je piti mlaku vodu. Pražnjenje crijeva vrši se svakodnevno, a u slučaju opstipacije ( što je u primjeni ove metode vrlo rijetka pojava ), treba povećati dnevnu količinu soka od grožđa.
Nakon isteka 28 dana, slijedećih 4 - 5 dana prijelazni su period ka uobičajenom načinu prehrane. Od 29. dana se, osim grožđa i vode, počinju uzimati ostale vrste svježeg i sirovog voća i povrća ( ne miješati ih tijekom jednog obroka ), a dva dana kasnije počinje se uzimati sir, jogurt i sl. Poslije isteka petog dana može se priječi na uobičajen način ishrane.
Tijekom čitavog procesa čišćenja, preporuča se vođenje dnevnika u koji upisujemo podatke o količini grožđa i vode koju smo uzeli, kao i podatke o izgubljenoj tjelesnoj težini koja se tjedno kreće od 1.5 do 3.5 kg. Nakon završetka procesa, izgubljena težina se vraća za otprilike mjesec dana.
Proces čišćenja organizma provodi se jednom godišnje. Prve godine potrebno ga je sprovoditi u cijelosti, dakle 28 dana, dok se idućih godina proces ograničava na 14 dana. Svake slijedeće godine, što je i prirodno, sve se lakše i jednostavnije prolazi kroz proces pročišćavanja. Međutim, prvi period od 28 dana ostaje zapamćen kao istinski osobni pothvat, bogat brojnim iskustvima i uvidima u sadržaje i mehanizme funkcioniranja našeg uma - a posebno se prepoznaju, sada već bivši mentalni šabloni i navike vezane za čovjekovu prehranu.

Nema komentara:

Objavi komentar